8 november 2006 – Kroatie

We zijn net aangekomen in Istrie, Kroatie, na een lange reis door de Oostenrijkse en Italiaanse Alphen. Het landschap is daar fantastisch, zoals de meesten wel zullen weten, maar het rijden is iets minder relaxed. De Unimog heeft zich echter goed gehouden. De temperatuur bleef stabiel en hij heeft geen druppel olie gelekt! We kwamen berg-op goed met de vrachtwagens mee, dus alles ging okee. Ons vertrouwen in de Unimog groeit en dat is ook nodig na het hele Wim Balthussen – verhaal en al het verdere gesleutel eraan.

Het idee dat we voor héle lange tijd weg zijn en he-le-maal naar Zuid-Afrika gaan rijden, is nog steeds erg raar. Het voelt voor ons allebei nog als een vakantie, zoals we die wel vaker samen hebben gehad. Maar misschien is het ook wel goed om onze reis zo te bekijken; als een (hele lange) vakantie.

Maar goed, in Istrie staan we op een hele mooie plek aan de kust (Umag). En… het is hier warm (18 graden) en droog!! Heerlijk!!
We zijn van plan om hier een paar dagen tot rust te komen en wat zaakjes op orde te stellen. We hebben beiden namelijk geen idee welke spullen waar liggen (Het duurt gemiddeld een kwartier voordat we vinden wat we nodig hebben) en we moeten nog steeds de radio inbouwen. In het dorpje is bovendien een internetcafe en een grote supermarkt. Echt een ideale plek om lekker te chillen!! Ook voor de hondjes trouwens; we staan naast een heel groot grasveld en zowat alle Kroatische hondjes lopen los, dus die van ons ook lekker!

[photopress:IM003153.JPG,thumb,pp_image]

Tot laterrrrr!

GPS # N 45° 26′ 8.6 “, E 13 ° 31′ 24.4”